Kiekko-Vantaan A-nuoret kaudella 2017-2018

Kiekko-Vantaan A-nuorten (Muikut) pääasiallinen tavoite on kehittää pelaajia omaan edustusjoukkueeseen, joka antaa erinomaiset mahdollisuudet ”ponnistaa” vielä pidemmälle jääkiekkoilijana. Edellisen kahden kauden aikana Muikut ovat saaneet omaan edustusjoukkueeseen (miesten Mestis) kahdeksan pelaajaa, jotka ovat olleet kaudella 2016-2017 sopimuspelaajia valtakunnan toiseksi korkeimmalla sarjatasolla. Tätä kirjoittaessa edustusjoukkue taistelee Savonlinnassa Mestiksen mestaruudesta ensimmäisessä ottelussa (12.4.2017).

Muikut pelasi kaksi edellistä kautta nuorten SM-liiga, mutta karsintojen jälkeen sarjatasoksi tuli kaudelle 2017-2018 nuorten Mestis.

Tulevalla kaudella Muikut suorittaa niin sanotun nuorennusleikkauksen, koska seurassa on erittäin lupaavia nuoria pelaajia, joita on tarkoitus nostaa rohkeasti pelaavaan kokoonpanoon. Tavoitteena on selvitä syyskaudella Mestiksessä kahden parhaan joukkoon, jolloin kevätkaudella pelattaisiin puolen vuoden tauon jälkeen nuorten SM-liigaa, joka on minimitavoite Vantaalaisessa jääkiekossa. Sarjajärjestelmä muuttuu siten tulevaksi kaudeksi, että nuorten Mestiksen kaksi parasta jatkaa kevätkaudella alemmassa SM-sarjassa kahdeksan SM-liigan joukkueen kanssa.

Muikkujen johtoryhmä kokee myös pieniä muutoksia. Apuvalmentaja Esa Civil ja maalivahtivalmentaja Ale Jääskeläinen ”vaihtavat maisemaa”. Erittäin iso kiitos herroille kausista Muikuissa. Molemmat olivat nostamassa Muikkuja nuorten SM-liigaan muutama vuosi sitten ja valmensivat kaksi kautta Pekka Siikalan kanssa upeita tuloksia Muikuissa. Pekka Siikala saa uudeksi apuvalmentajaksi entisen liigapelaajan Hannu Väisäsen. Hannu on ollut Kiekko-Vantaan valmennusorganisaatiossa jo useamman vuoden B-junioreissa ja B2-junioreissa. Maalivahtivalmennus siirtyy seuran vastuulle.

Pekka Siikala