Kevin Lankisen haastattelu
20.6.2018 8:51 Uutiset / Seuran etusivu

Maalivahti Kevin Lankinen kävi ilahduttamassa leiriläisiä!

Kiekko-Vantaan kasvatti Kevin Lankinen vieraili leirillä viikolla 23. Tässä haastattelussa syvennymme Lankisen tähänastiseen pelaajauraan hieman tarkemmin.

Kevin Lankinen pelasi Kiekko-Vantaalla kunnes siirtyi C-juniori-ikäisenä Jokereihin. Myöhemmin Kevin siirtyi Helsingin IFK:hon kolmivuotissopimuksella. Vuoden 2018 toukokuussa hän teki Chicago Blackhawksin kanssa kaksivuotisen NHL-tulokassopimuksen. Nimikirjoitusten ja selfieiden lomassa pääsimme myös haastattelemaan Keviniä.

Lankisen ura jääkiekon parissa sai alkunsa naapurin innoittamana. Kiekkokoulun aloitettuaan Kevin innostui heti lajista. Motivaation lähdettä ei tarvinnut etsiä, vaan unelma NHL:ssä pelaamisesta vei häntä eteenpäin. Kevin nauttii treenaamisesta ja maalissa olemisesta, joten treeneihin on aina mukava mennä. Loistokkaan uran aikana on ollut myös alamäkiä, joista viimeisin oli tällä kaudella. Elokuussa kauden ensimmäisissä harjoituksissa tapahtunut loukkaantuminen veti Kevinin sivuun viideksi kuukaudeksi. Kuntoutumisen hän suoritti mallikkaasti ja parantumisen jälkeen loppukausi sujuikin aivan loistavasti.

Lukion Kevin kävi Mäkelänrinteen urheilu-linjalla, jossa treenaamisen ja opiskelun yhdistäminen oli helppoa. Koulun kanssa harjoittelua oli kolme kertaa viikossa niin jäällä kuin oheisissakin. Lankinen valmistui ylioppilaaksi vuonna 2014 ja suosittelee Mäkelänrinteen lukiota kaikille jotka haluavat panostaa sekä urheiluun, että kouluun. Kevin suosii puumailoja, eikä ole vielä toistaiseksi innostunut komposiittimailoista. Liikkuvuus on Kevinin mielestä tärkeää ja kysyimmekin osaako hän spagaattia, johon hän vastasi myönteisesti.

Urallaan Lankinen on kokenut hyviä ja huonoja hetkiä. Harjoitteluaikaa vienyt loukkaantuminen syksyllä valikoitui suurimmaksi vastoinkäymiseksi ja uran kohokohtana on tänä keväänä solmittu NHL-sopimus. Chicagoon pääsystä kuultuaan Kevin ei aluksi hetkahtanutkaan, koska uutisesta ei saanut kahteen viikkoon kertoa julkisuuteen. Sopimuksen julkistamisen jälkeen Kevin on herännyt joka aamu hymy huulillaan. Kevin lähtee tutustumaan Chicagon kaupunkiin elokuun lopussa ja valmistautumaan training campille, joka alkaa syyskuussa. Ennen lähtöään Kevin treenaa Ari Räsäsen johdolla yhdessä muiden suomalaisten NHL-pelaajien kanssa. Harjoituskertoja on viikossa kymmenkunta, joista viisi ovat omatoimisia. Kesällä Lankinen aikoo nauttia mökkeilystä Suomessa.

Tavoitteena ensikaudelle Kevinillä on saada pelattua mahdollisimman monta peliä NHL:ssä. Kiekko-Vantaa on ollut Lankisen mielestä avoin yhteisö ja Tikkurilan alueelta kaikki halusivat aina pelata täällä. Parhaita muistoja Kiekko-Vantaalta ovat olleet hänen mielestä ehdottomasti turnausmatkat ja kaverit, joiden kanssa hän pitää edelleen yhteyttä. ”Kiekko-Vantaa on sellainen Vantaan oma juttu”-Kevin Lankinen

Kiekko-Vantaa Idän mediatiimi

Viivi Muurimäki & Veera Toimela


   
Lisää uutisia
C-nuoret
«  Lokakuu   »
Kategoriat