Kiekkokuulumisia kauden 2018-2019 osalta
10.6.2018 0:29 Uutiset / Seuran etusivu

Tuleva kausi 2018-2019 - uusia tuulia Vantaan itäisellä puolella

Kiekko-Vantaan Juniorit

Kiekko-Vantaan Junioreiden osalta suurimmat muutokset tulevalle kaudelle ovat päätoimisen valmentajan palkkaaminen B-nuoriin sekä A-nuorten joukkueen siirtyminen Mestis organisaation alle.

Mikäli haluamme kilpailla valtakunnan tasolla "isompien" kanssa, on meidän pystyttävä tarjoamaan pelaajillemme kilpakiekkovaiheessa myös sellainen arki, että kilpaileminen on käytännössä mahdollista. Joukkueen ja ennen kaikkea yksittäisen pelaajan arjen huomioiminen ja pelaajan kehittäminen nousee päätoimisen valmentajan myötä B-ikävaiheessa uudelle tasolle.

Päätoiminen valmentaja Lasse Kivekäs tulee osallistumaan pelaajan arkeen niin illan joukkueharjoittelun kuin myös aamuharjoittelun osalta. Aamuharjoittelu tullaan toteuttamaan yhteistyössä Sotungin lukion aamujäätoiminnan kanssa. Tavoitteenamme on rakentaa Nuorten-, B – sekä B2- joukkueen pelaajalle niin tasokas arki, että hänellä on mahdollisuus kasvaa aina kilpatason pelaajaksi saakka aikuisten sarjoihin niin kansallisella kuin myös kansainväliselläkin tasolla. Aamuharjoittelun valmennukseen tulee kauden aikana osallistumaan viikoittain seuran puolesta myös maalivahtivalmentaja Teemu Toivanen, B-nuorten valmentaja Antti Lassinharju, valmennuspäällikkö sekä myös mahdollisesti Nuorten joukkueen vastuuvalmentaja Jari Manninen. Lisäksi Sotungin koulun puolesta valmennukseen osallistuu Samu Kuitunen. B-nuorten päätoimisen valmentajan toimenkuvaan kuuluu B-nuorten joukkueen vastuuvalmentajana toimimisen lisäksi myös B2 ikäluokan toiminnan koordinointi ja suunnittelu yhdessä B2 ikäluokan vastuuvalmentajan Hannu Väisäsen kanssa.

Kiekko-Vantaan Junioreiden joukkuemäärä pysyy kuitenkin samana kuin viime kaudella, koska C-nuoriin perustetaan Akatemia joukkue. C-Akatemian vastuuvalmentajana tulee toimimaan Espoon Bluesin C-nuorista Vantaalle siirtyvä Janne Eriksson. Joukkue tulee tavoittelemaan kaudella 2018-2019 paikkaa C-nuorten Mestiksestä ja joukkueen sijoituspaikka tulee olemaan Tikkurilassa. Joukkuemäärän lisääminen C-nuorissa mahdollistaa useammalle pelaajalle kilpakiekkopuolella pelaajapolun jatkumista Kiekko-Vantaan organisaatiossa ja samalla turvaa pelaajamäärän riittämisen myös seuraavan kauden B2 joukkueeseen. Myös C-akatemia joukkueessa tärkein yksittäinen tekijä pelaajien kehittymiselle on laadukas arki. Vantaalla koulussa olevilla pelaajilla on myös mahdollisuus osallistua yläkoulujen Urhea toimintaan, joka takaa kaksi ylimääräistä harjoituskertaa viikkoon.

C-nuorten SM-sarjajoukkueen sekä C2 ja C2 akatemian toiminta jatkuu entiseen tapaan Myyrmäessä.


Kiekko-Vantaa itä

Kiekko-Vantaa idän osalta toimintaa pyritään uudistamaan ja kehittämään suunnitellun mallin mukaisesti. Uusina urheilupuolen toimijoina seuraan tulevat maalivahtikoordinaattori Teemu Toivanen sekä D-ikäkausivastaava Riku Kornilov. Kumpikaan toimi ei ole kokopäiväinen eli maksujen noususta toimijoiden lisääntyessä ei tarvitse olla huolissaan. Maalivahtikoordinaattorin toimenkuvaan Kiekko-Vantaa idässä kuuluu seuran maalivahtipolun luominen, maalivahtijäiden suunnittelu ja vetäminen sekä Urhea toiminnassa mukana oleminen. D-ikäkausivastaavan toimenkuvaan kuuluu D-ikäluokkien käytännön toiminnan suunnittelu yhdessä taitovalmentajan kanssa ja käytännön toiminnan toteuttaminen yhdessä muun valmennustiimin kanssa sekä Taitojää ja Urhea toiminnan suunnittelu ja vetäminen yhdessä seuran muun urheilupuolen henkilöstön kanssa. Tulevalla kaudella D-ikävaiheen pelaajalla on mahdollisuus osallistua Taitojäille ja MV-jäille joka viikko. Jäät tullaan toteuttamaan kahdessa tunnin setissä.

D-ikävaiheessa harjoitusryhmät tullaan rakentamaan yli ikäluokkarajojen pelaajien taitotasot sekä ikäluokkarakenne huomioiden. Tällä pyritään siihen, että pystyttäisiin paremmin tarjoamaan pelaajille heidän taitotasonsa mukaista kehittävää toimintaa ja hyödyntämään jääresurssit vieläkin paremmin. Taito- ja MV-jäät sekä Urhea jäät (D1 pelaajat) tulevat olemaan tiiviisti mukana D-ikävaiheen pelaajan arjessa ja toiminta on linjassa ikäluokkien kausisuunnitelmien kanssa. Tarkoituksena on myös aloittaa yhteistyö EVUn kanssa jo D-ikävaiheessa järjestämällä yhteisiä harjoitustapahtumia järjestelmällisesti (tehojäätoiminta). Myös Provalmennus on mukana D-ikävaiheen toiminnassa oheisharjoittelun ja luisteluvalmennuksen tehostamisessa.

E-ikävaiheen ja Leijonaliigaikäluokkien toiminta tulee jatkumaan pitkälti samalla tavalla kuin menneelläkin kaudella. Panostamme erityisesti siihen, että heti jo näissä nuorimmissa ikäryhmissä saataisiin ikäluokkiin positiivinen tekemisen ja ennen kaikkea yhdessätekemisen meininki sekä ylpeys kantaa LOHIPAITAA! Ainoana isompana muutoksena menneeseen kauteen on, että tulevalla kaudella E-junioreiden perjantain peli, taito- ja Mv-jää tullaan järjestämään myös kahdessa 50min mittaisessa setissä ja näin ollen pelaajilla on mahdollisuus osallistua kyseiseen tapahtumaan viikottain.

Seura järjestää jälleen toukokuussa Off-season leirin seuran E- ja D- ikävaiheen pelaajille. Leirillä on toimintaa ikäluokasta riippuen 2-3 tapahtumaa viikossa viiden viikon ajan. Toiminta Off-season leirillä pohjautuu seuran linjauksiin painopisteistä eri ikäluokkien osalta niin oheisharjoittelussa kuin myös jääharjoittelussa.

Kiekko-Vantaa itä perustaa myös tulevalle kaudelle joukkueen C2 AA-alempaan sarjaan sekä yhteistyössä EVUn kanssa joukkueen B-nuorten Suomi-Sarja karsintaan. Näillä joukkueilla mahdollistamme myös niiden pelaajien, jotka eivät syystä tai toisesta siirry Kiekko-Vantaan Junioreiden toimintaan, jatkon pelaajapolullamme.

Tsemppiä vielä kaikille toimijoille loppukauden koitoksiin ja hyvää kevään jatkoa!

Jussi Jaakola

Valmennuspäällikkö


   
Lisää uutisia
Kiekko-Vantaan Juniorit ry
«  Huhtikuu   »
Ma Ti Ke To Pe La Su
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
 
Leirille ilmoittautuminen
Kategoriat