Kiekko-Vantaan juniorit ja XPS yhteistyöhön
5.3.2019 14:15 Uutiset / Seuran etusivu

Kiekko-Vantaan juniorit entistä tiukemmin kiinni pelaajien arkeen XPS Network valmennusohjelmiston avulla

Kiekko-Vantaan juniorit entistä tiukemmin kiinni pelaajien arkeen XPS Network valmennusohjelmiston avulla - “Olemme ottaneet seuraavan askeleen pelaajakehityksessä”

Kiekko-Vantaan junioreissa on kuluneen kauden aikana kiinnitetty entistä enemmän huomiota siihen, miten pelaajien kehitystä voidaan ammattimaistaa ja valmennusjärjestelmää yhtenäistää joukkueiden arjessa.

- Meillä on hyvä valmennusjärjestelmä ja nyt olemme löytäneet sähköisen työkalun, jonka avulla järjestelmä saadaan aidosti näkymään pelaajien jokapäiväisessä harjoittelussa, kertoo toiminnanjohtaja A-P Muurimäki.

B-juniorit alusta saakka mukana kehityksen harjalla

Kiekko-Vantaa on ensimmäinen suomalainen jääkiekkoseura, joka otti XPS Networkin käyttöönsä talven aikana. B-junioreiden päävalmentaja Lasse Kivekäs on viettänyt paljon aikaa otteluvideoiden analysoinnin parissa ja uuden työkalun avulla työprosessi on helpompaa ja vaivattomampaa kuin aikaisemmin.

- Olen käyttänyt XPS:ää koko talven päivittäin joukkueeni arjessa. Video Analyzerin lisäksi työtäni helpottaa ja tehostaa mahdollisuus lähettää yksittäisille pelaajille nopeasti videoklippejä hänen suorituksista. Klippeihin on helppo lisätä saatesanat ja piirrokset, jolloin oppimisprosessi tehostuu huikeasti, toteaa Kivekäs.

Vireystilan seuranta ja oman tekemisen arvionti kehittää pelaajista itseohjautuvia

XPS Networkista löytyy kaikki tärkeät työkalut pelaajakehitykseen. Kiekko-Vantaalla järjestelmä otetaan askel kerrallaan käyttöön. Yksi tärkeistä ominaisuuksista on mahdollisuus lähettää erilaisia kyselyitä suoraan pelaajien mobiilisovellukseen.

- Pelaajien vireystilan seuranta ja itsearviointi ovat osoittautuneet erittäin tärkeiksi työkaluiksi meille. Ne auttavat huomattavasti valmentajaa seuraamaan joukkueen ja sen yksilöiden tilaa. Tärkeää on tietenkin myös se, että sovellus on helppokäyttöinen. Kyselyt tavoittavat pelaajan, eivätkä ne tule hänelle rasitteeksi, iloitsee Kivekäs.

XPS Networkin pelaajasovelluksen myötä tieto liikkuu siellä missä nuoretkin nykyään ovat. Sovellus tekee mahdolliseksi pelaajien päivittäisen vireystilan monitoroinnin ja tiedon jakamisen sekä keruun.

Pitkä sopimus rauhoittaa käyttöönoton ja varmistaa tehokkaan lopputuloksen

Vantaalla on pitkän tähtäimen tavoitteena luoda merkittävä paikallinen valmennusjärjestelmä. Kiekko-Vantaan junioreiden lisäksi viiden vuoden sopimuksessa ovat mukana yhteistyöseurat Kiekko-Vantaa itä ja Myyrmäessä länsi-Vantaalla toimiva kasvattajaseura EVU.

- XPS Networkin avulla on nyt mahdollista käytännössä luoda ja kehittää vantaalaista jääkiekkoa. Nyt voimme organisoida, suunnitella, kommunikoida ja analysoida prosessejamme ja pitää huolen siitä, että teemme asioita samalla tavalla, sanoo Muurimäki.

Kiekko-Vantaan junioreiden ja XPS Networkin sopimus on viisivuotinen.

Lisätietoja:

A-P Muurimäki, toiminnanjohtaja, Kiekko-Vantaan juniorit

050 576 3278, ap.muurimaki@kiekkovantaa.fi

Lasse Kivekäs, päävalmentaja, Kiekko-Vantaan B-juniorit

050 361 9483, lasse.kivekas@kiekkovantaa.fi

Toni Kallio, maajohtaja, Sideline Sports - XPS Network

0400 456 012, toni@sidelinesports.com


   
Lisää uutisia
Kiekko-Vantaan Juniorit ry
«  Toukokuu   »
Ma Ti Ke To Pe La Su
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
 
Kategoriat