Menestyksekäs kilpailukausi paketissa
26.3.2019 14:38 Uutiset / B-nuoret

BSM-pelipaidat järjestyksessä.

Jääkiekkokausi 2018 - 19 on B-junioreiden osalta ohitse. Toiminta aloitettiin huhtikuussa 2018, kun seuran historian ensimmäinen päätoiminen juniorivalmentaja Lasse Kivekäs aloitti joukkueen valmennuksen. Kevät ja alkukesä vietettiin jäällä, punttisalilla ja ulkona hikoillen. Pelaajat oppivat viimeistään nyt harjoittelun ja vaatimustason merkityksen. Ennen omatoimijaksoa tehty tiivis harjoittelu oli tuleva näkymään vahvana tekemisenä syksyn ja talven raskaina jaksoina.

Elokuussa alkoi valmistautuminen sarjakauteen. Joukkue harjoitteli hyvin ja sitoutumisen taso oli korkea. Pelattiin harjoitusturnaus ja yksittäisiä harjoitusotteluita, mitkä kaikki valmistivat joukkuetta tuleviin sarjapeleihin. Syyskauden sarja oli B-mestiskarsinnan lohko 4, jossa oli ennalta kolme kovaa joukkuetta tavoittelemassa yhtä jatkopaikkaa. Keskinäiset ottelut olivat laadukkaita ja tasaisia, ja lopulta pääsimme välitavoitteeseemme eli alempaan BSM-sarjaan. Jälkikäteen voi sanoa, että mestiskarsinnassa meille hävinneet KJT ja Blues Akatemia olisivat tasollisesti myös kuuluneet tähän sarjaan. Siinä oli nyt mukana niitä heikompia joukkueita.

Lyhyen joulutauon jälkeen SM-sarja käynnistyi. Joukkue asetti tavoitteeksi sijat 1.-3. Minimitavoitteena oli pääsy kuuden parhaan joukkoon, mikä takaisi SM-paikan seuraavalle kaudelle. Saimme sarjaan lentävän lähdön - kolme peliä - kolme voittoa - ja saman tien sarjan kärkisijoille. Rinta oli rottingilla ja kaikki sujui. Sen jälkeen ensimmäinen tappio sarjan voittaneelle ja lopulta BSM playoff-peleihin asti selvinneelle Ilvekselle, minkä jälkeen aloitimme kolmiviikkoisen vieraspelikiertueen. Tikkurilassa oli ringette- ja taitoluistelutapahtumia, joten olimme pakotettuja pelaamaan reissupelit tässä vaiheessa. Tämä jakso oli kautemme raskain. Viikonloppujen matkustamiset olivat raskaita ja lepo ei ollut tasapainossa rasitukseen nähden. Viimeisenä vieraspeliviikonloppuna pelasimme kenties huonoimmat pelimme koko kaudella (KooKoo 0-3 ja SaiPa 1-6).

Sarja oli varsin tasainen. Yhdellä kolmen pisteen voitolla sijoitus saattoi nousta monta pykälää ja toisaalta tappiolla maaginen kuudennen sijan pudotusviiva tuli vaarallisen lähelle. Olimme enimmäkseen sijoilla 4.-5. Parin viikon maaottelu- ja vanhojen tansseista johtuva tauko teki joukkueelle hyvää. Loukkaantumiset saatiin hoidettua ja akut ladattua. Pelasimme kauden parasta kiekkoamme helmi-maaliskuussa ja voitimme joukkueita, joissa oli vahvistuksina lukuisia A-junioreita ja jopa liigapelaajia. Lopullinen sijoituksemme oli tavoitteen mukainen kolmas. Isoin purkaus kauden onnistumisesta tapahtui Jyväskylässä JYP-vierasvoiton dramaattisten vaiheiden jälkeen. Siellä sarjapaikka viimeistään varmistui. Päätöskierroksen kotivoitoissa Sportista ja Hermeksestä pelaaminen oli jo rentoa ja vapautunutta.

Hieno kausi kaiken kaikkiaan. Pelaajat olivat sitoutuneita ja motivoituneita. Johtaminen oli joka tasolla määrätietosta ja asiallista. Vaatimustaso oli kova, mutta sitä ei tehty huutamalla, vaan jämäkällä toiminnalla ja perustellulla tekemisellä. Valmentajat, pelaajat ja huoltajat olivat tiivistä samaa perhettä, jossa arjen tekeminen tehtiin pirun hyvin. Tästä kaudesta jäi varmasti meille kaikille hyvä maku.

Päätän omalta osaltani kaksi-kolmivuotisen projektini 01-ikäluokan ympärillä ja kiitän mukana olleita vanhempia etenkin tästä kaudesta. Yhteistyö on ollut mainiota ja toimitsijatoiminta kotipeleissä sujunut hyvin. B-junioreiden kauden raportointi tässä foorumissa sekä instagramissa osaltani hiljenee...

Aurinkoista kevään jatkoa ja kiitos kaikille lukijoille ja tukijoille!

Antti Lassinharju
joukkueen johtaja
B-juniorit   
Lisää uutisia
Kiekko-Vantaan Juniorit ry
«  Huhtikuu   »
Ma Ti Ke To Pe La Su
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
 
Leirille ilmoittautuminen
Kategoriat